област Велико Търново
Сподели
14 окт 2019
Автор: ОбластВТ

На празника "50 години хандбал в Горна Оряховица": Победа над варненския „Спартак"

На празника 50 години хандбал в Горна Оряховица: Победа над варненския „Спартак
С отложен мач от II кръг на А-РХГ, между отборите на „Локомотив" и варненския „Спартак", завършиха празненствата по случай 50 години хандбал в Горна Оряховица. Железничарите, заредени от емоциите на тържеството и под скандиранията на всички поколения хандбалисти в препълнената зала, победиха с 34:30.Още с първия съдийски сигнал се заредиха атаки към двете врати. Младите железничари бяха по-настоятелни пред гола и поведоха 3:1 в 3-та минута. Гостите успяха да изравнят играта и резултата до 3:3. Последваха нови голове във варненската врата и преднина за домакините 10:7 в 20 минута. В края на полувремето, разликата се увеличи до 18:12.

След почивката, локомотивци наложиха тотално надмощие и не позволиха обрат. Невероятни спасявания на вратарите на Локо водеха до бързи атаки и гол. Спартаклии  не успяха да се противопоставят и доиграха мача до крайното 34:30.

„Щастлив съм, че всички поколения се събрахме на този ден. Хора от всички краища на България и Европа си дойдоха и уважиха празника на „Локомотив". 50 години - изпълнени с много емоции. Тези момчета се върнаха в годините със своите спомени. Доволен съм от победата и искам да благодаря на момчетата за духа, с който изиграха мача и направиха щастливи всички в залата", заяви с вълнение Йордан Димитров – председател и треньор на Локо.

Локо: Георги Маринов, Веселин Лазаров, Стефан Димитров, Исмаил Хаджиев, Тодор Калчев, Любослав Димитров, Радослав Йорданов, Йордан Михнев, Преслав Митев, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Венцислав Георгиев,  Николай Генов, Михаел Иванов и талисмана на отбора Георги Симеонов – Катеричока.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ