област Велико Търново
Сподели
23 юли 2020
Автор: ОбластВТ

На Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” в старата столица ще се играе „Оттук-оттам”

На Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” в старата столица ще се играе „Оттук-оттам”
На 25 юли, събота, от 11.00 часа на открита сцена  „Арт Лято” до художествена галерия „Борис Денев” във Велико Търново, Театър ВЕСЕЛ ще бъде домакин на поредния спектакъл от програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”.

Театър ТРИО (Бургас) ще представи спектакъла „Оттук-оттам”. Постановката и музикалната селекция са дело на Христина Арсенова, а сценографията и куклите – на Емелияна Тотева. В спектакъла участват Александра Енева и Ивайло Енев.                                                               
         
„Оттук-оттам” е букет от музикални етюди, които рисуват пъстротата на света в картини, типични за отделните националности. Кратките им истории ще ни разсмеят,  разчувстват и  удивят! От образ в образ актьорите разкриват богатството на куклените изразни средства в един красив и  завладяващ танц.
         
Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Събитието е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ