област Велико Търново
Сподели
21 яну 2019
Автор: ОбластВТ

На Бабинден: Първото търновче на годината получи от кмета реплика на царска монета

На Бабинден: Първото търновче на годината получи от кмета реплика на царска монета
В родилното отделение на Велико Търново навръх Бабинден бе орисано първото бебе, родило се през 2019 година в Старата столица.Това е малката Мила, която проплака малко след 17,00 ч. на 1 януари и вече радва родителите си Петя и Найден Стоянови. С тържество бе отбелязан Денят на родилната помощ, а кметът на Велико Търново Даниел Панов бе сред гостите и поздрави младото семейство, целия лекарски екип, дамите от „Зонта клуб“ и всички присъстващи.Градоначалникът пожела на щастливите родители и на малката Мила здраве и много семейна радост. Той подари на щастливото семейство златна перпера - реплика на монета, сечена по времето на цар Иван Асен II. 

„Нека здрава и успешна бъде цялата година както за вас, скъпо семейство, така също за всички великотърновци и за целия екип, който работи в родилното отделение“, пожела Даниел Панов.

„Добрата новина за Велико Търново е, че за трета поредна година новородените бебета са над 1000. Благодаря на екипа, воден от д-р Светлозар Стойков. Всички вие, уважаеми лекари, акушерки и медицински сестри, сте приели като своя кауза грижите за майките и бебетата. Благодаря и на директора на болницата д-р Стефан Филев, защото родилното отделение е с едни от най-добрите условия в България. Признателност и към дамите от "Зонта клуб" за подкрепата, която оказват“, коментира градоначалникът.

Както изискват обичаите, подарък за родилното отделение от Община Велико Търново бе питка с мед, връчена от директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. Благослов отслужи отец Славчо. За акушерка на годината бе избрана Албена Василева. Последва ритуал по измиване на ръцете на д-р Стойков, извършен от най-младата акушерка.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ