област Велико Търново
Сподели
28 юни 2017
Автор: ОбластВТ

Националната дискусия „Магистрала „Хемус” – възраждането на българския Север" ще се състои във Велико Търново

Националната дискусия „Магистрала „Хемус” – възраждането на българския Север ще се състои във Велико Търново

Велико Търново ще бъде домакин на националната дискусия „Магистрала „Хемус” – възраждането на българския Север". Форумът ще се състои на 29 юни в Голямата зала на Общината от 14:00 часа. Ще присъстват представители на изпълнителната, законодателната, местната власт, бизнеса и медиите.

Организатор на дискусията е вестник „24 часа”, в партньорство с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и Община Велико Търново.

Откриването на форума ще направят министърът на регионалното развитие Николай Нанков, кметът на старопрестолния град и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов и Цветан Цветанов – председател на най-голяма парламентарна група и народен представител от Великотърновски регион.

Народни представители от всички парламентарни групи, кметове и представители на общините и общинските съвети, през чиито територии ще премине аутобана, предприемачи, представители на строителни фирми, както и журналисти са поканени за участие.

Съединяването на магистрала „Хемус”, заедно със строителството на високоскоростния път Русе – Велико Търново, част от Девети паневропейски коридор „Хелзинки – Истанбул”, бяха потвърдени като инфраструктурни приоритети с национално значение. За магистралата между настоящата, старата и морската столици на България вече са обявени процедури за строителство на два лота. Магистрала „Хемус” ще преминава на 15 километра, а не на 40 км., както предвиждаше предишният вариант. Приближаването на трасето бе инициирано от Даниел Панов и стана факт през 2015 г.

 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ