област Велико Търново
Сподели
30 юли 2018
Автор: ОбластВТ

Народният представител Станислава Стоянова откри 61-то масово преплуване на Дунав при Свищов

Народният представител Станислава Стоянова откри 61-то масово преплуване на Дунав при Свищов
За 61-ва поредна година в местността "Паметниците" край Свищов бе даден старт на масово преплуване на река Дунав, в което се включиха над 150 смелчаци от цялата страна.


Народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова бе официален гост на единственото такова мероприятие у нас, което не е прекъсвало традицията още от създаването си. Стоянова, заедно с председателя на Общинския съвет в Свищов д-р Кристиян Кирилов, откриха събитието."Местността, където се случва тази спортна инициатива е емблематична за българската история. На този бряг, преди точно 141 години, започва епопеята на нашето Освобождение. Преплуването на река Дунав е символ на силата, борбеността и издръжливостта на българския дух“, каза Станислава Стоянова при официалното откриване на проявата.

В обръщението си към присъстващите народният представител изрази радостта си, че 61 години след първото масово преплуване на голямата река, отново много млади и ентусиазирани хора се включват с желание в инициативата „Поздравявам ви за смелостта да се справяте със студените води и течението на Дунав и ви пожелавам успех", обърна се Станислава Стоянова към плувците.

Най-атрактивните участници получиха почетни награди. Сред тях бяха три семейства от Бургас, Кърджали и Сандански, а също възрастна дама - професор по математика от Пловдивския университет. Момченце на едва 4 години и 7 месеца от град Елена, бе най-младият участник в предизвикателството.Сред официалните лица на събитието бяха също заместник-кметът на Свищов Борислав Замфиров, подполковник Иван Тишков от Военно формирование 28 880 гр. Белене, секретарят на Общината Любомира Петрова и др.

Станислава Стоянова благодари на Община Свищов за перфектната организация, а също на представителите на БЧК, служителите от Военно формирование 28 880 гр. Белене и Гранична полиция, които обезпечиха реда и сигурността на събитието на суша и по вода.След края на уникалната спортна проява, Станислава Стоянова имаше възможността да се запознае с работата на Гранична полиция. Служителите на реда не скриха задоволството си, че работят на най-висок клас катери, оборудвани с най-качествената апаратура. Народният представител припомни, че катерите са закупени от първото правителство на премиера Бойко Борисов и са общо 8 на брой - шест от тях се ползват от Граничната полиция в река Дунав, а другите два патрулират в Черно Море.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ