област Велико Търново
Сподели
21 авг 2017
Автор: ОбластВТ

НАП Велико Търново: 10 фирми са засечени без касови апарати

НАП Велико Търново: 10 фирми са засечени без касови апарати

Инспекторите на НАП Велико Търново зачестиха проверките през последния месец. Контролът наблегна спазването на данъчно-осигурителното законодателство в областта на масови прояви на открито - фестивали, концерти, изложения, празници и други.

Извършени са 26 контролни проверки, като са установен 10 фирми, извършващи търговска дейност без касов апарат. Други 3 не издали касови бележки при извършване на продажби. Съставени са актове на нарушителите за установяване на административни нарушения. Общият им брой в област Велико Търново е 14.

На територията на Великотърновската териториална дирекция, която обхваща седемте  области от В.Търново до Видин, данъчните са извършили 118 проверки и са съставили 78 акта за административно нарушение, от които 62 акта са за липса на фискално устройство, а за неиздаден  фискален бон - 5 броя.

Издаването на касова бележка е задължително при плащане в брой, с дебитна или кредитна карта, напомнят от НАП Велико Търново. Новото през тази година е, че неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен последващата глоба. Обектите остават затворени обичайно в продължение на 2 седмици след запечатването.

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg

 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ