област Велико Търново
Сподели
28 фев 2019
Автор: ОбластВТ

НАП Велико Търново запечата 38 обекта в областта за неиздадени касови бележки

НАП Велико Търново запечата 38 обекта в областта за неиздадени касови бележки
Над 200 търговски обекта – магазини, барове, дискотеки, спортни клубове, хотели, бензиностанции и дори ветеринарна клиника са били запечатани в страната от звеното „Фискален контрол“ на НАП от началото на годината.Според действащото законодателство, неиздаването на касова бележка е основание за запечатване за срок до един месец, припомнят от НАП. Освен временното затваряне на обектите, на собствениците им са наложени и глоби, достигащи до 2000 лв. за всяко нарушение.

От началото на годината, за неиздадени касови бележки на територията на областта, приходната агенция във Велико Търново е запечатала 38 обекта, като 2 от тях са в старопрестолния град.

От началото на зимния туристически сезон, фискалният контрол на НАП извършва масови проверки в зимните курорти и областните градове, като на някои места в страната патрулират униформени служители. Фискалните агенти използват специален софтуер за наблюдение от разстояние на оборотите на определени рискови търговци, чиито приходи значително се различават от обичайните за съответния бранш и територия.

„Засилваме контрола в зимните курорти и централните части на областните градове. Запечатването на обекти за срок до 1 месец е тежка и неприятна мярка за търговците, която обаче може да бъде избегната с издаване на касова бележка за всяка покупка“, каза директорът на „Фискален контрол“ в НАП Спас Шишков по повод проверките.  
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ