област Велико Търново
Сподели
16 яну 2020
Автор: ОбластВТ

Напредва строителството на новата детска градина във Велико Търново

Напредва строителството на новата детска градина във Велико Търново
Напредва строителството на новата детска градина в квартал „Зона Б“ във Велико Търново, в която ще бъдат разкрити пет нови групи за общо 120 деца. Сградата ще бъде във формата на приказен замък и заедно с двора, петте детски площадки и останалите прилежащи обекти ще се простира върху терен от 4,6 декара. Застроената площ ще е близо 950 квадратни метра.Проектът на Община Велико Търново предвижда оформянето на голяма спортна площадка, умален амфитеатър, зона за ролеви игри, кътове с беседки и парково пространство.

Изграждането на новия детски комплекс е ангажимент на кмета на старопрестолния град Даниел Панов, а финансиране бе осигурено правителството. Строителните дейности по сградата са с планиран завършек до началото на следващата учебна година. Изграждането на детска градина във Велико Търново е първото от 40 години насам.

Предстои основен ремонт и на улица „Димитър Рашев“ в квартала - в участъка между отсечките „Стоян Коледаров“ и „Венета Ботева“, за която е планирано да обслужва детската градина.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ