област Велико Търново
Сподели
29 май 2020
Автор: ОбластВТ

Намериха откраднатия във Велико Търново автомобил "Алфа Ромео"

Намериха откраднатия във Велико Търново автомобил Алфа Ромео
След бързи и адекватни действия, за броени дни служители на ОДМВР – В. Търново разкриха извършителите на три престъпления.

На 27 май в полицейското управление във Велико Търново е получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил "Алфа Ромео" от улица "Охрид" в областния град. След предприети незабавни издирвателни мероприятия, още същия ден возилото е установено изоставено на улица "Магистрална". В хода на разследването, криминалистите стигнали до извършителя – 23-годишен от с. Добри дял, известен на полицията и осъждан. След доклад на материалите в прокуратурата, той е привлечен като обвиняем. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа.

Същия ден в полицейското управление в Горна Оряховица е получен сигнал за грабеж. По данни на тъжителя, непознат мъж го е нападнал пред дома му в железничарския град и му е отнел 255 лв. След бързата реакция на полицията, извършителят е установен и задържан още същия ден. Той е на 40 години от с. Писарево, известен на полицията и многократно осъждан за идентични престъпления. Вчера е привлечен като обвиняем, мярката му за задържане е удължена на 72 часа.

С постановление на Районна прокуратура – В. Търново, друг 32-годишен мъж е задържан за 72 часа. Той е обвинен в кражба на велосипед от междуетажна площадка на жилищен блок в областния град. Минути след получаването на сигнала в сряда, полицейските служители стигнали и до извършителя на деянието. По случая в РУ - В. Търново се води досъдебно производство.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ