област Велико Търново
Сподели
30 май 2017
Автор: ОбластВТ

Над 80 изпълнители от 6 държави ще вземат участие в ХII Международния конкурс „Нова музика"

Над 80 изпълнители от 6 държави ще вземат участие в ХII Международния конкурс „Нова музика

Над 80 певци от 6 държави ще вземат участие в ХII издание на Международния конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика”, чийто домакин от 2 до 4 юни ще бъде горна Оряховица. На сцената на НЧ „Напредък – 1869” ще излязат изпълнители от Румъния, Турция, Косово, Македония, Украйна и България. До момента са получени над 70 заявки за участие, като 6 от тях са на вокални формации. Изпълненията на младите таланти ще бъдат оценявани от жури в състав: Маргарита Хранова, Мими Иванова, Мая райкова, продуцент в БНР, композиторът и аранжьор от Албания Шеки Ходжа, проф. Валентин Мунтеано, композитор от Румъния и Михаел Грол, директор на фестивал в Кил, Германия.

Журитетната комисия ще оценява индивидуалните изпълнители, разпределени в четири възрастови групи - от 6 до 30 години и вокалните формации, разпределени в две възрастови групи.

Участниците се представят в два тура с песни по избор, без селекция след първи тур.

Голямата награда за победителя е бронзова статуетка, изработена от горнооряховския художник Илия Банков и парична награда в размер на 1000 лв. Ще бъдат раздадени индивидуални парични награди: І–ва, ІІ-ра и ІІІ–та награда във всяка възрастова група на двете категории и специални награди на фирми – спонсори.

Общият награден фонд е в размер на 3000 лв.

Международният конкурс за изпълнители на популярна песен "Нова музика" се организиран от Община Горна Оряховица и НЧ „Напредък- 1869”.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ