област Велико Търново
Сподели
15 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Над 64 милиона лева плати НАП по програмата за подкрепа с оборотен капитал

Над 64 милиона лева плати НАП по програмата за подкрепа с оборотен капитал
Одобрените кандидати ще получат покана от НАП за участие в процедурата при новите условия

Над 64 милиона лева плати НАП по програмата за подкрепа с оборотен капитал на 5 440 дружества, засегнати от противоепидемичните мерки. Частично одобрение са получили 3 фирми, а откази са постановени за 33 кандидати, които не са отговаряли на изискванията за отпускане на помощта.
  
Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси ще продължи и през месец март, съобщават от приходната агенция. Одобрените кандидати ще получат уведомление от НАП за участие в процедурата при новите условия, утвърдени от изпълнителния директор на НАП, със Заповед № З-ЦУ-372/02.03.2021 г., публикувана в  сайта на НАП - рубриката „Подкрепа чрез оборотен капитал“ . Те ще трябва да представят допълнителна информация за оборотите си за месеците февруари и март 2021 година, в случай, че не са осъществявали дейност заради въведените със заповед на здравния министър противоепидемични мерки.

На всяка от компаниите, която одобрена на първата фаза на Програмата, ще бъде изпратено уведомление, като с него ще бъде поставен срок от 7 работни, в който да се добавят данните за оборотите за преустановените  дейности в периода февруари-март 2021 г. Участието в новата процедура, без одобрение на подадено заявление и  изпратено уведомление от НАП, не е възможно.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ