област Велико Търново
Сподели
14 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Над 60 000 лв. приходи от спектакли само за два месеца отчита МДТ „Константин Кисимов”

Над 60 000 лв. приходи от спектакли само за два месеца отчита МДТ „Константин Кисимов”
Силно начало на новия театрален сезон постави Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Над 60 000 лв. приходи от изиграни спектакли отчита културната институция за месеците септември и октомври. Всички представления на театъра на търновска сцена и в турне са под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.23 спектакъла са изиграли артистите от МДТ през септември, а през октомври – 26, обобщи директорът на театъра Васил Вълчев. Той посочи, че някои от дните са имали по пет представления в три различни града в страната. 16 от представленията през октомври са за възрастни – 10 на музикалния състав и 6 драматичната трупа, и 10 са били за детска публика – „Пипи Дългото чорапче”. В предходния месец храмът на Мелпомена в старата столица е гостувал в 12 града в страната. С голям успех са преминали премиерните спектакли на театъра в три от големите културни центрове у нас – Музикалния театър „Стефан Македонски” в София, Държавната опера в Русе и Театрално-музикален продуцентски център във Варна.

24 са организираните спектакли за ноември, от които 12 за възрастни – по шест на музикалния състав и на драмата, и 12 детски представления на „Тримата братя и златната ябълка" и "Пипи Дългото чорапче".

Наред с интензивната спектаклова дейност, великотърновският театър успя да подготви и две премиерни заглавия, които вече се приемат радушно от публиката. В края на септември бе премиерата на френската комедия „Да си богат не е лесно” на Пиер Шено. Месец по-късно за първи път на търновска сцена бе представен мюзикълът „Вражалец” по пиесата на Ст. Л. Костов и музика на Дечо Таралежков. Сега актьорите от драмата репетират усилено новото историческо заглавие „Йоан, синът на Асен”. За режисьор е поканен Александър Илинденов, сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова, а сценарият е подготвен от актьора Иван Митев. Премиерата ще бъде в средата на декември на голяма сцена. По традиция МДТ „Константин Кисимов” ще зарадва любимата публика и с коледен концерт.

От началото на 2018 г. великотърновският театър е изиграл над 60 представления в турне и е гостувал в 37 града в страната, отчете още директорът Васил Вълчев. На 21 ноември МДТ ще представи мюзикъла „Криворазбраната цивилизация” в Русе, а през декември ще изиграе премиерно спектакъла "Няма да платим"  в Театър „Българска армия” в София.
 
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ