област Велико Търново
Сподели
26 юни 2018
Автор: ОбластВТ

Над 1 т нелегално гориво при две проверки задържаха свищовски митничари

Над 1 т нелегално гориво при две проверки задържаха свищовски митничари

Служители на Митница Свищов задържаха над един тон гориво при две проверки в различни населени места.  При едната от проверките е намерено и голямо количество алкохол.

На 21 юни в град Долни Дъбник, Плевенско, съвместно със служители на ОД МВР-Плевен, е извършена проверка на работилница за селскостопански инвентар. Открити са общо 850 литра гориво. Течността е била разпределена в три различни съда. Собственикът на имота не е могъл да покаже документи за произход и плащане или начисляване на дължимия акциз.  

Няколко дни по-рано, при друга проверка на служители на Митница Свищов в село Голец, Ловешка област,  в две помещения, прилежащи към бивша бензиностанция, са открити  290 литра дизелово гориво, разпределено в 5 броя туби по 30 литра и 7 броя туби по 20 литра. Намерени са и 171 литра течност с мирис на спирт и алкохолно съдържание по обем 95 % vol.  И двата вида акцизни стоки са без документи за произход и платен акциз. 

Всички акцизни стоки са задържани, а проби от тях са изпратени за лабораторен анализ. Предстои образуване на административнонаказателно производство и по двата случая.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ