област Велико Търново
Сподели
13 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Навършват се седем години от смъртта на командоса Емил Шарков

Навършват се седем години от смъртта на командоса Емил Шарков
В неделя, на 14 март 2021 година, се навършват седем години от убийството на командоса Емил Шарков. Той беше прострелян, а петима негови колеги бяха тежко ранени по време на спецакция в дома на барикадиралия се Петко Петков.

Стрелецът е с доживотна присъда без право на замяна.Седем години след трагедията, всички лясковчани помнят онзи злополучен ден и ужасните изстрели в ранния час на 14 март 2014 година. В памет на героя, ръководството на Община Лясковец издигна плоча – паметен знак за полицая, загинал, изпълнявайки своя служебен дълг, в защита на учениците от близкия корпус I на лясковската гимназия „Максим Райкович“.

Почит към загиналия отдават всяка година общинското ръководство, учители, ученици, граждани, както и колегите на убития и неговото семейство. Заради наложените мерки в епидемичната обстановка, панихида и почетен ритуал няма да има за втора поредна година. Но през междучасията на петъчния ден преди годишнината, деца от началните класове с учителите си свеждаха глави и слагаха цветя на плочата на героя, поставена преди 6 години на фасадата на училището. Паметта за Шарков вчера беше почетена и от кмета на община Лясковец д-р Ивелина Гецова. Заедно с директора на училището Даниела Арабаджиева, положиха своите букети и помълчаха в знак на уважение и почит към саможертвата на Емил Шарков и безвъзвратно изгубения човешки живот.

На самия ден, 14 март, се очаква и командосите от отряда на загиналия, съпругата и близките му също да отдадат почит по повод 7 години от кончината на техния другар, съпруг и син. Поклон пред светлата му памет! 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ