област Велико Търново
Сподели
10 фев 2020
Автор: ОбластВТ

Музей на илюзиите във Велико Търново: Нещата не са такива, каквито изглеждат

Музей на илюзиите във Велико Търново: Нещата не са такива, каквито изглеждат
Модерен музей, по подобие на други от западноевропейските страни, отваря врати и във Велико Търново до края на февруари.

Старата столица през последните години може да се похвали с много новости, някои от тях и с оригинална концепция на световно ниво. В броеницата с модерни придобивки, съвсем скоро се включва и „Музей на илюзиите”.

Уникалният проект е разработен на площ от 500 кв. м., на общо пет етажа, всеки от които е със специална тематика. Посетителите ще имат възможността да се насладят на над 70 илюзии - оптични и физични, холограми, 3D картини, левитиращи кълба, обърната стая, стая на Еймс. Това, което ще отличава нашия музей от другите е интерактивно Велико Търново от преди 100 години и художествено копие на крепостта Царевец от пясък с аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“.Музеят на илюзиите е мястото, в което човек ще може да преодолее гравитацията, да се пренесе в огледалния свят на Алиса от Страната на чудесата, да разколебае доверието в собствените очи. Предлага интерактивно и забавно изживяване за деца, родители, двойки, баби и дядовци - перфектно, необичайно и вълнуващо място за всички поколения. Забавни и страхотни трикове ще ви научат за зрението, възприятието, човешкия мозък и науката, така че ще бъде по-лесно да възприемете защо очите ви виждат неща, които мозъкът ви не може да разбере.

                                                
                               Уникалната висяща макова плантация очаква посетители единствено във Велико Търново

Нека обобщим, че това няма да бъде класически музей с експонати, които е забранено да докосваме. Тук всеки посетител ще може да изпита логиката си със забавни игри или да направи перфектната фотосесия.

                                       

Велико Търново и столицата ни София се нареждат до броени градове от целия свят, които разполагат със завладяващ свят на илюзиите - Атина, Белград, Берлин, Дубай, Хамбург, Истанбул, Ню Йорк, Париж, Виена и други.

Проявилите интерес, могат да открият „Музей на илюзиите” на адрес: Велико Търново, улица „Стефан Стамболов” 1. Работното време е: от понеделник до четвъртък 10:00 - 19:00 и от петък до неделя 9:00 - 20:00. Входът за деца под 7 години е безплатен. Желаещите да разберат повече за търновския музей, може да потърсят в официалния сайт (illusions-bg.com), както и в социалните мрежи – Фейсбук (Museum of illusions Veliko Tarnovo/ Музей на илюзиите Велико Търново) и Инстаграм (museumofillusions.bg).

Естествено, ако не сте от Велико Търново или идвате за първи път, не пропускайте да посетите и класическите музеи, свързани с миналото и историческите личности на старопрестолния град.

Заглавна снимка: Музей на илюзиите - Берлин
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ