област Велико Търново
Сподели
28 юли 2017
Автор: ОбластВТ

Млад поет представи първата си книга в родния град Елена

Млад поет представи първата си книга в родния град Елена

След премиерата във ВеликоТърново и срещите с читателите в Русе, Варна, Чирпан, и Столична библиотека, младият поет Александър Христов представи първата си книга „Крайпътна обител“и в родния си град Елена.

За своята стихосбирка, в която са включени 54 стихотворения, писани в продължение на три години, авторът казва, че тя е всичко, което читателят реши. А поезията трябва да е свободна, за да бъде себе си.

Александър е завършил българска филология във Великотърновския университет. Той е един от лауреатите на конкурса за поезия „Веселин Ханчев“, отличен е за белетристика в националния конкурс „Боян Пенев“, член е на дискусионния клуб „Емилиян Станев“ във Велико Търново.

На срещата, организирана от Народно читалище „Напредък 1863“ в Елена, присъства и проф. Димитър Михайлов от ВТУ, чийто студент е младият автор. Професорът призна, че още с първото прочитане на стиховете му разбрал, че това е поетът. Стихосбирката му вече е забелязана и с нея още един талант от града на Стоян Михайловски влиза в националната ни литература. Освен стихове Александър пише разкази и проза, прави литературоведски изследвания.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ