област Велико Търново
Сподели
07 май 2019
Автор: ОбластВТ

Млади таланти от Елена с награди от конкурса "Шарено петле"

Млади таланти от Елена с награди от конкурса Шарено петле
В тазгодишния Националния конкурс за детска рисунка, скулптура и приложно изкуство „Шарено петле“ в Средец, еленски деца спечелиха две награди и достойно представиха Центъра за подкрепа за личностно развитие, където творят под ръководството на Мирослав Лазаров в кръжоците по дърворезба и по живопис.Младите таланти участваха  в направление „Приложно изкуство“ в трета възрастова група от пети до седми клас на тема „Вълшебният свят на Странджа“.

Осмокласникът от СУ „Иван Момчилов“ Мартин Добрев спечели първо място с дърворезба, изобразяваща орел, а рисунката на шестокласничката Никол Чолакова е с втора награда, тематично свързана с природата.

Конкурсът се организира от Регионално управление на образованието гр. Бургас, община Средец и Общински детски комплекс – Средец и се провежда под патронажа на кмета на общината.  Целта му е да открива и насърчава млади таланти от детските градини, училищата, школи и други извънкласни форми на обучение в областта на изобразителното, приложното и театралното изкуство.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ