област Велико Търново
Сподели
12 сеп 2017
Автор: ОбластВТ

Младите във Велико Търново - Георги Недев - между политиката, спорта и бизнеса

Младите във Велико Търново - Георги Недев - между политиката, спорта и бизнеса

Хората, които са открили своя талант винаги се отличават от останалите. Те носят специален заряд и принасят собствен цвят. Такава колоритна личност е и Георги Недев - общинският съветник от ГЕРБ във Велико Търново или търновският състезател и треньор по мотокрос.

Георги Недев е на 26 години, роден във Велико Търново, живее в град Дебелец. Завършил е Професионална гимназия по електроника "Александър Степанович Попов” . Изборът му на училище е свързан с хобито  – моторите. Още в девети клас започва занимания по мотокрос. През 2009 година е и първото му участие в състезание. Влечението по спорта, по-късно го отвежда във Великотърновски университет, където завършва Педагогика на обучението по физическо възпитание. В студентските години му се отдава възможност да отиде в САЩ на бригада. През 2013 година се връща в родината и основава свой спортен клуб, с решението да прави това, което обича – мотокрос. През 2015 година записва магистърска степен Публична администрация.

„Взаимоотношенията между хората в Америка ми направи впечатление, от което се промени и моят мироглед. Бях твърдо решен да остана. Участвах в състезания и там. Но като се върнах в България имаше желаещи, които искаха да ги тренирам по мотокрос. Така, без да съм планувал, останах и създадох спортно НПО, в което акцентът пада естествено на мотокроса. Отрази ми се положително, защото правех нещото, което обичам най-много“, започва да разказва за себе си Георги Недев.

През свободното си време ремонтира моторите на децата, които обучава. С течение на времето се налага да прави графичен дизайн на моторите, за да си докара повече доходи. „Облепям ги цялостно. Съвсем скоро стартирах и собствена фирма, която се казва „Йънг Инвестмънтс“ и носи посланието „инвестиции в младите“, споделя още младият талант. Отдаден на хобито си, Недев не пропуска участия в традиционни шампионати. „Реално 2012-та година карах по-здраво, тогава бях във форма. Може би имах шанс за републикански шампион, но не съм имал възможност да изкарам целия шампионат, защото става дума за много пари или много поне за мен. Никога не съм разчитал на родителите си, но съм благодарен, че ми купиха първия мотоциклет. Още от малък винаги съм работил нещо – на строителни обекти, товарене на дърва, нормални неща за всеки ученик, който търси работа през ваканцията“.

С умиление и благодарност споделя за първите си опити като ученик да намери спонсори. Сега разчита на малките момчета да поемат щафетата, да заемат челни позиции и да прославят града в този вид спорт. Вече и той застава в позицията на спонсор. „Когато аз бях малък, нямах този шанс – не съм имал механик, нито треньор. Аз им давам това, което не съм имал преди. Едно от децата, което тренира усърдно, скоро взе първия си подиум, като стана трети. Беше много щастлив, аз също“, разказва с гордост Георги Недев.

„Спомням си, какво беше когато застанех на старта – връхлитаха ме мисли от типа: Затегнах си предната гума, смених си маслото, задната гума дали я завих?! Гайката съм я забравил! Добре, ще я затегна! На първото си състезание след като се върнах от САЩ, бях с две операции на левия крак, извършени няколко месеца преди старта. Бях решен да карам единствено за удоволствие, но стана така че бях първи. Това е едно от състезанията, което е останало най-ярко в съзнанието ми. Тогава с мен беше и  един съученик, с който дълги години седяхме на един чин и говорехме за моята мечта да спечеля първо място и по-специално на тази писта край град Севлиево“, споделя още той.

Покрай състезанията, Георги Недев прави и стикери само за кросови мотори. В сайта nedevgraphics.com получава поръчки от цяла България. Факт е, че на пазара е с най-ниските цени. Поръчва си материалите от американска фирма, която произвежда винили и протекторни фолиа за МХ графики. Занапред планира сам да си ги печата.

Съдбовна се оказва срещата му с кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов, чийто син е първият трениран от Георги Недев. „Той ме впечатли с чисто човешките си качества. Запали ме в политиката и така влязох в младежката организация. Започнах да организирам инициативи и мероприятия. С течение на времето придобих много знания и се запознах с много хора. Станах председател на младежката структура на ГЕРБ. Интересен момент е, че това беше точно на рождения ми ден“, разказва Недев.

„Влизането ми в общински съвет също стана случайно“, спомня си той. „Влязох с преференция 33, но не съм агитирал хората да гласуват за мен. Беше изненада за всички. Хората, които ме познават и на които съм помагал, решили да ме подкрепят. За мен това беше една голяма оценка за поведението и отношението ми към хората през изминалите години. Отначало чувствата ми бяха смесени, защото никога преди това не се бях занимавал с политика. Но в процеса на работа осъзнах, че моята позиция не е съвсем политическа и може би такава трябва да бъде на всички. Помагам на хората и ставам техния глас в решаването на проблеми. Това е второто нещо, което ми доставя удоволствие, след спорта.

Във Велико Търново не е имало мотокрос състезател до сега и в нашия регион този спорт не е развит. Направих всичко възможно да имаме наш полигон, за да може търновци да се докоснат до мотоспорта. Последната инициатива, която предложихме заедно с Младежи ГЕРБ е да направим табелки „Ние обичаме нашите деца“ по подобие на тези в щатите („We love our children”). Целта е табелките да напомнят на шофьорите да карат внимателно. За да мотивирам нашите членове да станат по-дейни, реших на всяка инициатива да определя за лидер автора й. По този начин ще получат поле за изява онези, които имат идеи и искат да допринесат с нещо на обществото.

Ако бях избран за народен представител на последните избори, може би щях да отида. Кой не би отишъл? Но пък от друга гледна точка, много от нещата, които харесвам щях да спра да правя. По-скоро ми се струва, че щях да остана във Велико Търново и да продължа с дейността си. Затова и се бях върнал в България“, споделя още Георги Недев.

Енергичният темперамент го кара да запълни малкото си свободно време с културни мероприятия. Участва и в театъра в град Дебелец. „Забавно ми е там, но не мога да отделям много време. Преди лятото започнахме да подготвяме една комедийна пиеса, която ще бъде поставена пред публика през есента. Моята роля е на един левент, който от селото се озовава в града. Преди това играх в една трагедия, но сякаш ролята там не ми пасна. Цялата публика избухваше в смях. Успях да превърна трагедията в комедия“, шегува се той.

Ежедневието на Георги Недев минава много динамично, дори през отпускарския сезон. Покрай работата и личните ангажименти, се отзовава и на бабите, които идват с разни молби за помощ – проблеми с мръсния канал, проблеми с преасфалтиране, осветление и какво ли още не. Обича да се вижда с приятели вечер в парка и да прекарва време с домашния си любимец - Джак Ръсел териер, на име Джаки и трите бебета, които мисли да подари на децата, идващи да им се радват.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ