област Велико Търново
Сподели
01 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Младежите на "Локо" с четвърта поредна купа "България-БФХ"

Младежите на Локо с четвърта поредна купа България-БФХ
За четвърта поредна година хандбалистите до 19 години на ХК "Локомотив" - Горна Оряховица триумфираха с купата на "България-БФХ".  Два дни спортният комплекс на град Вършец беше домакин на тазгодишните финали. Шестте най-добри отбора в тази възраст бяха разделени в две предварителни групи. Младите железничари попаднаха в група с отборите на "Фрегата"-Бургас и "Шумен-61"-Шумен. В другия поток играха тимовете на "Чардафон"-Габрово, "Спартак"- Варна и домакините – "Локомотив"- Мездра.

В груповата фаза горнооряховските хандбалисти последователно победиха връстниците си от Шумен с 38:34(19:16) и Бургас с 45:22(21:14). През втория ден на полуфинала се изправиха срещу втория от другата предварителна група – „Спартак"Варна. В изключително оспорван и равностоен двубой „локомотивци" излязоха победители с 26:24 (13:11).
На финала се срещнаха двата „локомотива". Горнооряховският наложи своята воля още в първите минути и тръгна уверено към победата. Постепенно набираше скорост и на почивката се оттегли с преднина 18:14. През второто полувреме увеличи мощта, за да финишира на първи коловоз при резултат 28:25. Трети останаха младежите на „Спартак"Варна, които се наложиха над „Фрегата" в малкия финал. Пети са „Шумен-61" победили „Чардафон" след изпълнение на дузпи.

Локомотивци бяха удостоени с две индивидуални награди. Георги Кръстев за голмайстор с 35 отбелязани попадения и Михаел Иванов за най-полезен състезател на турнира."Щастлив съм от спечелената купа. Много труд и старание вложиха момчетата в тренировките. Имахме кадрови проблеми от здравословен характер, но всички се мобилизираха и дадоха максимума от себе си. Благодаря за изпълнените указания и играта! Искам да благодаря на организаторите и нашите домакини за отличните условия, при които се проведе турнирът", каза развълнуваният старши треньор - Йордан Димитров.

"Поздравявам момчетата със спечелената купа! Тя е четвърта поред в нашата витрина. Аз участвах в завоюването на първите две. Сега гледам от другата страна и ми е много приятно на 20 години да получа медал от турнир за младежи до 19 г. Радвам се,че има приемственост в отбора  и за пореден път доказваме, че Горна Оряховица е един от водещите центрове в хандбала", заяви помощник-треньорът на Локо – Любослав Димитров.

Локо:Павел Павлов, Любен Иванов, Кристиян Йорданов, Михаел Иванов, Георги Кръстев, Николай Генов, Стелян Димов, Златомир Колев, Валентин Николов, Валентин Василев, Никола Атанасов, Николай Атрев.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ