област Велико Търново
Сподели
30 юни 2017
Автор: ОбластВТ

Млада фотографка от Елена организира изложба в помощ на болно момиче

Млада фотографка от Елена организира изложба в помощ на болно момиче

С благотворителна фотоизложба под надслов „Животът през погледа на един млад човек“, 16-годишната Деница Кънчева се включи в кампанията „Заедно в помощ на Меги“. Своите фотоси ученичката от еленската гимназия подреди в къща-музей „Иларион Макариополски“. Много млади хора – нейни приятели, съученици и почитатели дойдоха да я поздравят и да подкрепят благородния й жест.

Момичето има заснети много събития и е амбицирано да се развива в областта на фотографията. Част от снимките в изложбата показват живота на самотна възрастна жена, загубила всичките си близки, дори и невръстните две внучета. Силата на духа й впечатлява Деница и с фотосите тя отправя своето послание към Миглена  за вяра и надежда по нелекия път на лечението.

Меги от дете страда от болест на Фридрайх, но не се предава. Тази година се дипломира със специалност „Библиотекознание“ във ВТУ, работи като технически изпълнител в информационния център в община Елена, председател е на Дружеството на инвалидите в града.

Лечението й ще се проведе в турска клиника. За четири вливания на стволови клетки са необходими 36 000 долара, средства ще трябват за рехабилитация и физиотерапия.

В деня на откриването на фотоизложбата са събрани 432 лв. Тази вечер пред туристическия информационен център ще има базар, за който много хора предоставиха картини, предмети и продукти. Момичетата от БМЧК поставиха кутии за дарения, организират благотворителни изложби и концерти.

За помощ на Меги е открита дарителска сметка в UniCredit Bulbank 7000 1522978776 IBAN BG14UNCR7000 1522 9787 76, Миглена Йорданова Узунова.

 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ