област Велико Търново
Сподели
30 май 2017
Автор: ОбластВТ

Министър Кралев откри реновирания стадион “Локомотив” в Горна Оряховица

Министър Кралев откри реновирания стадион “Локомотив” в Горна Оряховица

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално реновирания стадион “Локомотив” в Горна Оряховица. През 2016 година второто правителство на Бойко Борисов отпусна общо 3 милиона лева за реконструкция на стадионите в Горна Оряховица, Русе и Варна – трите стадиона в най-лошо състояние, на които играят отбори от “A” група.

“Премиерът Бойко Борисов осигури финансирането от държавния бюджет, а ние направихме необходимото за реновирането на стадиона. Виждам, че има много деца за награждаване днес. Радостен съм, че освен представителният отбор, децата също играят на този стадион – това е най-важното. Желая Ви пълен стадион на срещите от баражите, успехът да продължи да следва славния ви отбор. “Локомотив” трябва да продължи да участва в българския елит, защото там ви е мястото”, подчерта спортният министър по време на откриването на стадиона. Красен Кралев пожела успех на представителния отбор и на малките спортисти.

На обновения стадион в Горна Оряховица се състоя и “Нощта на легендите” – футболна среща между ветераните на ОФК “Локомотив” - Горна Оряховица и ФК “Етър”- Велико Търново. Във футболната среща се включиха големите имена на  българския футбол Краси Балъков, Бончо Генчев и Ивайло Йорданов.

Министър Кралев участва и в официалното награждаване с купи и медали на детско – юношеската формация на ОФК “Локомотив”, класирали се на призови места в първенството, организирано от Зоналния съвет на БФС. На официалното откриване на стадиона в Горна Оряховица присъстваха народният представител от ГЕРБ Клавдия Ганчева, кметът на община Горна Оряховица Добромир Добрев и Даниел Костадинов – председател на ОбС Горна Оряховица.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ