област Велико Търново
Сподели
02 фев 2022
Автор: ОбластВТ

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов представи на областния управител Людмила Илиева новия директор на РИОСВ – В. Търново Мая Радева

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов представи на областния управител Людмила Илиева новия директор на РИОСВ – В. Търново Мая Радева
Областният управител Людмила Илиева вчера проведе среща с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов. Те обсъдиха въпроси, касаещи околната среда и водите за област Велико Търново и теми, предизвикали обществено вълнение. Министър Сандов сподели, че относно проведения експертен-екологичен съвет, гражданите на Павликени и околността трябва да бъдат спокойни, че процедурата по казуса "Върбовка" е още в предварителен етап, няма нищо одобрено и тепърва предстои да се види дали ще има мотивирани становища и какво ще бъде решението на директора на РИОСВ – Велико Търново.

„Ако се стигне до моя кабинет и моето бюро, ако има такова развитие на ситуацията, аз ще го върна за преразглеждане поради факта, че запознавайки се с преписката, виждам множество процедурни нарушения в целия този период от време, което налага ново разглеждане и връщане в начален етап на тази процедура“, каза министър Сандов.

Министърът предстаи и новия директор на РИОСВ Велико Търново - Мая Радева. Тя има опит в управлението на защитени територии била е директор на природен парк „Българка“ в продължение на 12 години. Еколог на община Трявна 13 години. Била е еколог и на предприятие в община Трявна. Министърът сподели, че е убеден, че тя ще успее да се справи отлично със задълженията си и ще бъде гарант за областите Велико Търново и Габрово за защита на околната среда и водите, които имат своето пряко въздействие върху здравето на хората. Той допълни, че ще бъде направено по-дълбоко проучване на казуса "Върбовка", защото е възможно да има и други нарушения освен процедурни.

„Искам да успокоя хората, че ние имаме задача да следваме обществения интерес и да го защитаваме. Както казах, има много процедурни нарушения, за които ако не го върне новия директор, аз ще го върна“, каза още министър Борислав Сандов. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ