област Велико Търново
Сподели
19 юни 2017
Автор: ОбластВТ

Министърът на образованието Красимир Вълчев се срещна с над 200 млади педагози във Велико Търново

Министърът на образованието Красимир Вълчев се срещна с над 200 млади педагози във Велико Търново

По време на конференцията „Предизвикателствата пред нас” кметът на Велико Търново Даниел Панов и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев разговаряха по актуални въпроси с повече от 200 млади педагози. Срещата протече в местността „Ксилифор“, с инициативата на Основно училище „Бачо Киро” и подкрепата на Регионалното управление по образование и Общината.

Във форума бяха засегнати основните въпроси, свързани с учебните планове, квалификацията, съдържанието на учебниците, повишаването на възнагражденията и други. Присъстваха също областният управител проф. Любомира Попова, народните представители от Великотърновски регион Клавдия Ганчева и Станислава Стоянова, председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, началникът на Регионалното управление по образованието Розалия Личева и др.

„За първи път образованието е изведено като водещ държавен приоритет от настоящето правителство. Заедно с екипа ми в Община Велико Търново полагаме всички усилия за подобряване на материалната база, за оптималната връзка между образование и бизнес. Велико Търново е пример за това работещо партньорство. Действително образованието е пътят към една добре уредена държава, към повишаване на жизнения стандарт, към добрата социална политика, към уредения трудов пазар, към сигурността”, обърна се към младите учители кметът Даниел Панов.

Министърът на образованието Красимир Вълчев каза пред младите учители, че с 330 милиона ще се увеличат средствата за образование в бюджета за 2018 г., а методиката на разпределение ще бъде променена така, че да има повече средства за училищата и детските градини в отдалечените и малките населени места, където има и концентрация на уязвими групи.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ