област Велико Търново
Сподели
17 май 2018
Автор: ОбластВТ

Мериха безплатно кръвното на стотици великотърновци днес

Мериха безплатно кръвното на стотици великотърновци днес
С дигитални апарати от последно поколение мериха безплатно кръвното налягане на стотици великотърновци. Информационната кампания се проведе в парк „Марно поле“ и се радваше на огромен интерес. За измерванията бяха използвани съвременни устройства, снабдени с Afib-технология - тя позволява откриване на предсърдно мъждене без електрокардиограма и установяване на тромби.
           
Инициативата бе на „Българска лига по хипертония“ и бе подкрепена от Община Велико Търново, Български червен кръст, филиала на Медицински университет /Варна/ в Старата столица, фондация „Национална мрежа Сърце за сърце“ и други.

В пункта цял ден лекари даваха ще дават квалифицирани консултации за хипертоници, особено внимание бе обърнато и на децата и подрастващи с високо кръвно налягане. Кампанията включваше също тестове за оценка на информираността с награди и разпространение на информационни материали.
           
Инициативата обхвана десет български града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград и Кърджали.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ