област Велико Търново
Сподели
24 сеп 2020
Автор: ОбластВТ

Малчугани от ДГ "Ален мак" отбелязаха Дните за безопасност на пътя с различни инциативи

Малчугани от ДГ Ален мак отбелязаха Дните за безопасност на пътя с различни инциативи
Детска градина „Ален мак“ се включи в инициативата „Остани жив! Пази живота“. Начинанието е във връзка с Дните на безопасността на пътя, които се проведоха в периода 16 – 22 септември и за обявяването на 16 септември за Ден без загинали на пътя, с основен координатор на проекта на територията на Република България – Главна дирекция „Национална полиция“.

ДГ „Ален мак“ е регистрирана като партньор и през тези дни се извършиха различни дейности. В рамките на проекта бе направено информационно табло за родители, от което те се запознаха с инициативата. Децата научиха за символа „0“, който носиха като медальони или раздаваха като стикери, заедно с брошури, предоставени от Държавна агенция по безопасност на движение по пътищата. Сред най-интересните инициативи бе изложбата с произведения на децата в двора на градината, които родителите имаха възможност да разгледат.

От своя страна, родителите дадоха обещание за безопасно поведение на пътя, чрез попълване на формуляр „Моето обещание“. Демонстрираха как безопасно превозват децата си. Децата от група „Пчеличката Мая“ показаха на своите съграждани, учители и родители, че могат да прилагат правилата за движение по пътищата чрез велоразходка и игри в парк „Никола Панайотов“.

Екипът на детска градина „Ален мак” благодари на всички деца и родители, които се включиха в дейностите, организирани по повод седмицата 16–22 септември - Дни на безопасност на движението по пътищата,  с мото: "Остани жив! Пази живота!"
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ