област Велико Търново
Сподели
03 юли 2017
Автор: ОбластВТ

Малките футболисти на „Чумерна“-Елена спечелиха купата на турнира “FOOTBall for ALL”

Малките футболисти на „Чумерна“-Елена спечелиха купата на турнира “FOOTBall for ALL”

Отбор от 15 деца на ФК „Чумерна“-Елена се представи чудесно и е първенец на станалия традиционен турнир “FOOTBall for ALL” в Балчик, организиран от Соник Старт. Участието на еленчани с треньор Румен Антонов стана възможно с подкрепата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Малките футболисти от осем отбора на шест града станаха част от Националната кампания на организатора „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“ с цел промяната на обществените нагласи по отношение на различието и създаване на междукултурно единство и уважение.

В продължение на тридневна спортна надпревара, малките футболисти показаха изключителни умения и отдаденост на голямата игра. На празничния финал при децата купата на победителя „Чумерна“ Елена връчи Офелия Кънева – Председател на Държавната агенция за закрила на детето. На официалната церемония по награждаването присъстваха Николай Ангелов - кмет на община Балчик и патрон на събитието и проф. Огнян Герджиков – министър-председател на последния служебен кабинет. Г-жа Кънева награди и голмайстора на турнира при децата – Матьо Гагов от ФК „Чумерна“. Еленското момче спечели приза с 13 голови попадения в противниковата врата, две от които на финалната среща на „Чумерна“ с тима на домакините „Черноморец Балчик 2“, завършила с резултат 4:2.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ