област Велико Търново
Сподели
04 дек 2018
Автор: ОбластВТ

Лясковски деца украсяваха елха заедно с кмета и с директора на Горското стопанство

Лясковски деца украсяваха елха заедно с кмета и с директора на Горското стопанство
Децата от детска градина „Радост” в Лясковец украсиха своята коледна елхичка и запалиха светлините й заедно с кмета на общината д-р Гецова и с директора на Териториалното поделение на Държавно горско стопанство Горна Оряховица инж. Мирена Татарджийска.


С коледно настроение и много усмивки малките палавници се събраха във фоайето на своята градина, където посрещнаха скъпи гости. За сградите на Община Лясковец и звената – читалище, младежки дом, детската ясла и трите детски градини в града, бе направен празничен подарък - красиви коледни дръвчета от Горското стопанство. В една от детските градини, а именно в „Радост”, кметът и директорът на Горското се включиха в украсяването на елхата и в запалването на светлините.

Директорът на „Радост” Габриела Иванова благодари за подаръка, благодарност изказа и д-р Гецова за всички дарени дръвчета, а инж. Татарджийска връчи подаръци книжки за децата на тримата директори на детски заведения в Лясковец – „Пчелица”, „Радост” и „Славейче”. Гостите пожелаха на децата да намерят под елхата най-желаните подаръци, а малчуганите отправиха песенен поздрав за благодарност. След като всички заедно подредиха играчките и гирляндите, с много усмивки и пляскане с ръчички, палавниците броиха от десет до едно и светлинките на лампичките засияха.  

През следващите години Горското стопанство има намерение да продължи да дарява дръвчета и инициативата по украсяването ще се превърне в традиция, като представители на горското предприятие ще гостуват на деца от друга детска градина в Лясковец.   

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ