област Велико Търново
Сподели
20 юни 2017
Автор: ОбластВТ

Локомотивците от Горна Оряховица победиха в детския футболен турнир в Елена

Локомотивците от Горна Оряховица победиха в детския футболен турнир в Елена

Малките футболисти на „Локомотив“ Горна Оряховица са победители в детския турнир по футбол в Елена. На финалната среща те се наложиха с 3:1 над своите връстници от ФК „Етър“ В.Търново и грабнаха купата. За трето и четвърто място играха отборите на „Чумерна“ Елена и „Олимпия“ Стара Загора. В редовното време не се стигна до гол. При изпълнение на дузпи по-точни бяха домакините и срещата завърши при резултат 3:2.

Спортната проява, която откри кметът инж. Дилян Млъзев, събра на обновения градски стадион над 120 млади футболни надежди от клубовете на шест града. Турнирът се организира за пета поредна година от  Община Елена и местния футболен клуб „Чумерна“ със съдействието на Зонален съвет на БФС В.Търново, в памет на футболни деятели и състезатели от Елена.

Осемте отбора бяха разделени в две групи и жребий определи поредността на срещите. Децата показаха силен спортен дух и желание за победа, издържаха и на проливния дъжд. Истинска атракция за публиката, която ги подкрепяше и през двата дни, бе традиционният „влак“ на победителите. Наградите им връчи зам.-кметът Йордан Димитров. За най-добър вратар на турнира бе определен Мартин Момев от „Чумерна“. Пламен Желев от „Олимпия“ и Захари  Атанасов от „Етър“спечелиха наградите за най-добър защитник и полузащитник. Девятката на „Локомотив“ Г.Оряховица Дейвид Димитров стана голмайстор на турнира с девет попадения в противниковата врата.

 

Треньорът на детския отбор на ФК „Чумерна“ Румен Антонов награди млади футболисти за играта и приноса им за престижа на местния клуб. Сред тях е и 15-годишната Мирела Йорданова, която вече е в състава на националния футболен отбор за девойки, възпитаничка на еленската футболна школа.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ