област Велико Търново
Сподели
28 май 2021
Автор: ОбластВТ

Литературни флаери за чуждестранните музейни посетители във Велико Търново и Арбанаси

Литературни флаери за чуждестранните музейни посетители във Велико Търново и Арбанаси
Литературни флаери ще получават чуждестранните посетители в четири от обектите на Регионален исторически музей-Велико Търново.
          
Флаерите са с превод на английски, немски и френски език на произведения от 13 автора – Виктория Симонова, Зоя Кацарова, Ивелина Цветкова, Катя Попова, Мадлен Алгафари, Мартин Ралчевски, Миглена Хаджипенчева, Нидал Алгафари, Николина Барбутева, Румяна Пелова, Светослава Домусчиева и Явор Перфанов и са илюстрирани от .9 млади художника от Пещера. Те ще се дават на чужденците, посещаващи  крепостта Царевец, Мултимедиен посетителски център „Царевград Търновв“, музеите „Възраждане и Учредително събрание“, „Затвор“ и църква „Рождество Христово“ в Арбанаси.
         
Инициативата, по повод 24 май, е на Богдана Сиракова- главен библиотекар при НЧ“Развитие-1873“ в гр. Пещера и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“. В музеите за флаерите, добили популярност като „Пещерските късметчета“, са поставени и специални QR кодове в цветовете на българското знаме, които водят към сайт с всички произведения.

 
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ