област Велико Търново
Сподели
12 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Легенда на Манчестър Юнайтед гостува във Велико Търново

Легенда на Манчестър Юнайтед гостува във Велико Търново
Легендата на британския футболен клуб „Манчестър Юнайтед“ Лий Мартин гостува във Велико Търново. Спортистът, играл като ляв защитник в отбора за времето от 1988 до 1994 г., посети националния събор на българския фен-клуб на „Червените дяволи“, който се състоя в старопрестолния град.В Старата столица за първи път бе представено българското издание на книгата „Манчестър Юнайтед. Историята на един велик футболен клуб в десет мача“, написана от британския спортен журналист Джонатан Уилсън. Тя проследява историята на един от най-популярните футболни клубове, превърнал се в световен бранд. Лий Мартин е герой в един от десетте ключови мача, разглеждани в книгата.

Легендарният защитник на „Червените дяволи“ се срещна и със заместник-кмета на Велико Търново и президент на ФК „Етър ВТ“ проф. Георги Камарашев. Лий Мартин сподели, че в Старата столица е бил посрещнат толкова топло, колкото на „Олд Трафорд“. Проф. Камарашев разказа на британския футболист моменти от историята на ФК „Етър“, като подчерта и доброто представяне на „виолетовите“ в настоящия сезон на Първа професионална лига. Заместник-кметът анонсира и предстоящото изграждане на тренировъчен футболен терен до Спортното училище, както и бъдещата реализация на проект за игрище до западните трибуни на стадион „Ивайло“. В срещата участваха също председателят на българския фен-клуб на „Манчестър Юнайтед“ Емил Йорданов и членове на Управителния съвет на организацията.

На тръгване от Велико Търново Лий Мартин обеща, че ще сподели отличните си впечатления от града и от фен-клуба със свои приятели – легенди на „Червените дяволи“.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ