област Велико Търново
Сподели
07 юли 2021
Автор: ОбластВТ

Лауреатска награда и за театралите на лясковското читалище от Международна изява в Албена

Лауреатска награда и за театралите на лясковското читалище от Международна изява в Албена
Поредно високо отличие завоюва театрален състав „Мелпомена“ при НЧ „Напредък -1870“ гр. Лясковец. На IX-я Международен театрален фестивал „Приятели на България“, състоял се от 30 юни до 4 юли 2021 година, в курортен комплекс „Албена“, лясковските млади актьори бяха удостоени с плакет и Диплом лауреат Grand Prix за постановката си „Женско царство“ от Стефан Л. Костов.

В предпоследния ден на големия театрален форум, при почти пълна зала в хотел „Добруджа", талантливите лясковчани представиха своя спектакъл. Въпреки че пиесата бе подготвена за съвсем кратко време и няколко пъти работата на актьорите бе прекъсвана заради мерките с ковид ситуацията, театралите вече завоюваха доста престижни награди. В актьорския състав бяха включени: Пламена Пенкова, Даниел Димитров, Габриела Кондева, Ивелин Иванов, Нелина Йорданова, Красен Стоянов, Дария Хаджииванова, Кирил Маринов, Кристина Банабакова, Илия Илиев и Радостина Борисова.

„Искрен смях звучеше в залата в морския курорт по време на участието на нашия състав. Дадохме всичко от себе си и се раздадохме до край, в резултат на което се получи едно невероятно представяне. Тричленното жури бе очаровано от играта на амбициозните младежи, и с много добри пожелания и покана за нови срещи се раздели с театралния ни състав“, разказва за участието на нашите театрали ръководителката им Даниела Райкова. Тя прие преди дни тазгодишния приз на Община Лясковец за заслуги в областта на културата, който приз е на всички от състава, заради успехите им.

Новите носители на престижната награда на Община Лясковец явно са получили допълнителен стимул, набелязали са нови цели и за да сбъднат новите си мечти, работят още по-упорито и покоряват наред фестивалните сцени в страната. Следващата цел на актьорите ни е XIV-я фестивал на любителските театри в град Лом, който е насрочен за края на септември. При срещите си с други млади хора, талантливите лясковчани, заредени с куп емоции и младежки порив, вече са получили нови прозрения и хрумвания, почерпили са от преживяванията си идеи за нови сюжети и вече замислят как да ги включат в бъдещи проекти и пиеси.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ