област Велико Търново
Сподели
09 мар 2020
Автор: ОбластВТ

Конкурс определя най-добрия кулинарен фестивал на България

Конкурс определя най-добрия кулинарен фестивал на България
Най-популярните кулинарни празници с фокус върху традиционните български храни и ястия търси фейсбук страницата „Кулинарните фестивали на България”.

Към момента над 27 организации се съревновават в конкурса. От нашата област участват „Празник на дрипавата баница” в село Върбица, „Празник на лопуша” в село Бряговица (Стражица), „Празник на горнооряховския суджук”, „Ден на кокошата чорба” в село Козаревец (Лясковец), „Празник на еленския бут”, „Пъстра трапеза” и „Празник на лютеницата” в Джулюница (Лясковец), „Картофен празник” в село Добри дял (Лясковец), „Фестивал на Житената питка” в Стражица.В челната тройка за сега са „Фестивал на чушките, доматите, традиционните храни и занаяти” – Куртово Конаре фест, „Празник на дрипавата баница” в село Върбица и „Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра” – Бабово.

За победителя са предвидени чудесни награди, както и за най-активните гласували и споделяли.
Гласуването е отворено до 28 март, а наградата на победителя в онлайн гласуването ще бъде връчена по време на Церемонията за награждаване на Конкурс АГОРА 2019 на 30 март, където ще бъде отличен за първи път и най-добрият  "Вкусен празник на общността" (подаването на кандидатурите за нея приключи на 29 февруари).

Конкурсът очаква вашето гласуване и любими предложения за традиционни кулинарни фестивали на адрес: https://www.facebook.com/kulinarnite.festivali/ .
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ