област Велико Търново
Сподели
28 апр 2017
Автор: ОбластВТ

Комедията „Съмнително лице“ на Бранислав Нушич постановяват в Драганово

Комедията „Съмнително лице“ на Бранислав Нушич постановяват в Драганово

Драматичният театър при НЧ "Съединение-1888" село Драганово представя премиерата на криминалната комедия "Съмнително лице" на Бранислав Нушич тази събота от 20:00 часа.

 Режисурата е дело на Кирил Ангелов, с помощник-режисьор Пенка Кабакчиева.  Участие ще вземат артистите  Светла Дживтерева, Анета Велчева, Евгени Бочков, Мариян Марчев, Николай Христанов, Теодор Райчев, Милко Маринов, Стоилко Миленков, Славчо Пенев, Ивалин Караангелов, Стоимен Малакочев, Петя Каранешева, Иванка Кавалова, Татиана Пенкова и Пенка Кабакчиева.

Поради огромния интерес, билетите за постановката в събота са изчерпани, но за пропусналите, спектакълът ще има повторение в неделя (30 април) от 20:00 часа.

Комедия на ситуацията, криминална комедия, политическа сатира – „Съмнително лице” е едно от забележителните произведения на Бранислав Нушич. Неизвестно защо пиесата не се поставя често в България, а звучи изключително актуално – динамична и богата на събития, тя е една от малкото пиеси, които започват със завръзката още от първата реплика.

Галерия от образи на самодоволни, корумпирани и престъпни чиновници – администрация, която не помага на обществото, а го тероризира. Клаустрофобична власт, угоена и безчувствена, за която далаверите и парите са всичко. И все пак надежда има – двамата млади, които се обичат и нищо не може да ги спре!

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ