област Велико Търново
Сподели
25 дек 2018
Автор: ОбластВТ

Коледен поздрав от кмета на Велико Търново инж.Даниел Панов

Коледен поздрав от кмета на Велико Търново  инж.Даниел Панов
Уважаеми великотърновци и жители на общината,
Скъпи приятели,

Броени часове остават до най-светлия християнски празник – Рождество Христово!

Вестта за раждането на Иисус Христос, носена от коледарите от дом на дом, обединява хората по целия свят повече от две хилядолетия. Рождество Христово е празник, пряко и дълбоко свързан с нашите корени като народ, с душевността на всеки от нас. 

И няма как да е другояче - Коледа е празник на светлината, добротата, надеждата, обичта, щастието, вярата, спасението. 

Рождество Христово ни учи да следваме вечните общочовешки ценности – да бъдем добронамерени, да обичаме искрено, да помагаме и да бъдем съпричастни, да бъдем единни. Така са ни възпитавали нашите баби и дядовци, на това трябва да учим и нашите деца.

Отиващата си година бе добра за Велико Търново и общината. Успехите и постиженията, добрите новини за Старата българска столица, всичко положително е факт, защото сме заедно, защото си помагаме и се подкрепяме. Това единство ще ни помогне да се справим с новите предизвикателства през следващата година. Заедно ще доведем до успех всяко едно дело. 

Пожелавам ви в тихата и свята нощ на Рождество Христово да бъдете с хората, които обичате и които ви обичат. Учете младите поколения да тачат българските традиции и обичаи, да обичат Велико Търново, да се гордеят, че са българи.

Нека не забравяме и хората, които имат нужда от подкрепа. Нека, както ни е завещал Иисус Христос, им подадем ръка и помогнем! 

Пожелавам на всички щастливи и весели празници! Нека домовете ви бъдат озарени от светлина и изпълнени с топлина! 

Обичайте и бъдете обичани!

Даниел ПАНОВ

Кмет на община Велико Търново

Председател на Управителния съвет на 
Националното сдружение на общините в Република България
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ