област Велико Търново
Сподели
09 дек 2019
Автор: ОбластВТ

Коледен концерт с бисери на световната класика поднася Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”

Коледен концерт с бисери на световната класика поднася Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”
Вълшебна музика с много блясък и красота ще поднесе на публиката със своя традиционен коледен концерт екипът на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" във Велико Търново. В галаконцерта „Коледни сияния” ще звучат шедьоври на световната оперна и оперетна класика.

В навечерието на най-светлия християнски празник на бляскавия музикален спектакъл ще могат да се насладят ценителите на изкуството в пет български града. Турнето на великотърновския театър започва на 12 декември в Попово, а след това ще продължи на 17 декември в Габрово, на 18 декември в Ямбол и на 19 декември в Троян. За великотърновци и гостите на града „Коледни сияния” ще звучи на 20 декември от 19 часа на сцената на МДТ „Константин Кисимов”.В концерта ще има класически и популярен блок, а в програмата са включени фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Доницети, Верди, Гуно, Бородин, Брамс, Лео Делиб, Пучини, Маскани, Нино Рота и Уебър. Те ще звучат под диригентската палка на госта Георги Патриков, който е доцент в Националната музикална академия „Панчо Владигеров” в София.

Сценарист и режисьор на спектакъла за поредна година е Стефан Методиев, а сценографията е на Лидия Къркеланова. На сцената ще излязат солистите Теодора Петрова, Симона Кодева, Мирела Ябанджиева, Валентина Панова, Пламен Долапчиев и Момчил Караиванов. В концерта участват още оркестърът и хорът на театъра с диригент Яница Брънзелова.

Специални гости на голямата сцена отново ще бъдат талантите от Детска вокална група "Пеещи камбанки" при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров. Те ще изпълнят детски и коледни песни.

Билети за спектакъла на 20 декември от 19 часа все още може да се намерят на касата на МДТ "Константин Кисимов" във Велико Търново.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ