област Велико Търново
Сподели
03 юли 2021
Автор: ОбластВТ

Коалиция ГЕРБ-СДС пред бизнеса: Служебното правителство обви проектите за възстановяване от ковид-кризата в мъгла

Коалиция ГЕРБ-СДС пред бизнеса: Служебното правителство обви проектите за възстановяване от ковид-кризата в мъгла
Предвидимост и гаранции за увеличаване на доходите, както и сигурност за бизнеса. Това са основните очаквания на хората след изборите на 11 юли. Това стана ясно на срещите в предприятията „Елмот" във Велико Търново и „Аполон" в Горна Оряховица. Десетки въпроси зададоха работници и служители на водача на листата на ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов и кандидати за народни представители Димитър Николов, Росица Димитрова и Георги Недев.

Вместо да внесе Плана за възстановяване и устойчивост, чрез който ГЕРБ договори огромни средства за възстановяване от пандемията, служебният кабинет обви всички тези проекти в мъгла. България е една от трите държави в ЕС, която е не е представила плана си. Стабилно правителство е необходимо, за да има ясни правила, по които да се  развива бизнесът, подчертаха кандидатите за депутати пред екипа на „Елмот“ – предприятието, което осигурява заетост на близо 370 човека, а 99 на сто от експортната му продукция се изнася в  116 страни.

За да продължи успешната дейност на това и хиляди други дружества в страната, е необходима сигурност, а не хаотични решения и икономически необмислени ходове, коментираха кандидатите за народни представители.

Работещите от „Елмот" изразиха задоволство, че срещу предприятието вече е монтирана нова автобусна спирка. Макар и локален, този изпълнен ангажимент от местната власт доказва, че има ли диалог, винаги се намират бързи и навременни решения.

В горнооряховската реномирана фирма за облекла „Аполон“ проф. Костадин Ангелов, Димитър Николов и Росица Димитрова подчертаха важността на планирания железопътен транспортен център за местната икономика.

За да се реализира инвестицията от 25 милиона лева, ГЕРБ включи проекта за интермодалния терминал в Плана за възстановяване и устойчивост. Действията на служебното правителство обаче поставя транспортния хъб под риск, както и много други жизненоважни за региона инфраструктурни проекти.

Значително повишаване на минималната и средната работна заплата и на пенсиите, промени в условията за кандидатстване пред ТЕЛК комисии, както и в категоризацията на различните видове труд бяха част от въпросите, които поставиха работниците и служителите пред кандидатите.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ