област Велико Търново
Сподели
15 мар 2018
Автор: ОбластВТ

Кметът на Горна Оряховица посрещна хандбалистите на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, представили България в Катар

Кметът на Горна Оряховица посрещна хандбалистите на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, представили България в Катар

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев се срещна с отбора по хандбал на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, който представи България на Световното първенство, събрало в края на февруари най-добрите ученически отбори от цял свят в Доха, Катар.

На срещата в Гербовата зала присъстваха и заместник-кметът Йорданка Кушева, директорът на училището Милена Димитрова, която бе водач на българската група, както и учителката по физическо възпитание Искра Благинова. В Катар отборът бе придружен и от треньора на ХК „Локомотив“ Йордан Димитров.

Хандбалистите на ПГЕЕ заминаха за Доха, след като спечелиха финалите на Ученически игри за юноши 8-10 клас миналата година. В крайното класиране горнооряховските хандбалисти останаха 15-ти след 4 загуби и 3 победи.

„Подобни участия могат само да ви мотивират. Вие сте доказателство, че и спорта и училището ви се развиват много добре и вървят напред. Вашите учители и треньори са страхотни педагози и могат да ви дадат и да ви научат на най-доброто“, обърна се към момчетата инж. Добрев. Хандбалистите разказаха за участието си, за организацията на първенството, за впечатленията си от Катар, за новите приятелства. Най-тежка за момчетата е била първата среща срещу Франция, за която те излезли само 4 часа след дългото си пътуване. Но пък опитът, който натрупали се оказва много ценен за тях. „Нашето училище е едно от малкото в страна, което е участвало на световни първенства в няколко вида спорт - хандбал, тенис на маса, футбол и баскетбол“, споделиха по време на срещата „ломоносовци“.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ