област Велико Търново
Сподели
14 юли 2018
Автор: ОбластВТ

Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев даде официален старт на планинското състезание "Раховец Лясковец 2018"

Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев даде официален старт на планинското състезание Раховец Лясковец 2018
С рекордните 40 състезателни коли започна шестото издание на планинското състезание "Раховец Лясковец". Надпреварата е ІV кръг от Републиканския шампионат по планинско изкачване.
 
Днес участниците и техните автомобили преминаха административно-технически преглед в Горна Оряховица. Състезанието бе официално открито от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев: Пожелавам успех и нека най-добрите да победят, от това състезание се ражда и шампионът на България.


 
Същинската надпревара е утре, когато автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона до манастира „Св. Св. Петър и Павел”. На трасето ще излязат миналогодишният победител в шампионата Юлиян Телийски, завърналият се от Румъния Любен Каменов и Христо Манолов, който е първият победител в Лясковец през 2013-та година. Сред участниците е Стефан Стоев (Боженци), който ще стартира с много атрактивен автомобил.
 
Стартът на състезанието ще бъде даден в 11.00 ч. Награждаването на победителите ще се състои в района на стартовата линия.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ