област Велико Търново
Сподели
17 май 2018
Автор: ОбластВТ

Кметът Даниел Панов откри обновения "Практикер" във Велико Търново

Кметът Даниел Панов откри обновения Практикер във Велико Търново
Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи церемонията по откриването на обновения и разширен строителен хипермаркет „Практикер“, който се намира в Търговския парк на Старата столица. Градоначалникът и председателят на съвета на  директорите на „Видеолукс Холдинг“ Тодор Белчев прерязаха лентата на обновения обект. Хипермаркетът отваря десетки нови работни места, разширен е с близо 3000 кв. метра и предлага над 50 000 артикула.

„Това е поредната значима инвестиция във Велико Търново, която спомага за икономическия просперитет на града, до повишаване на конкурентоспособността и на средната работна заплата. Не на последно място, обновеният хипермаркет увеличава избора и пред клиентите“, каза по време на откриването кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Кметът припомни, че Старата столица е все по-притегателно място за инвестиции и е сред 20-е български града, които са основни генератори на икономически растеж. „С реализацията на проектите ни за градска среда и инфраструктура целим непрекъснато да подобряваме условията за живот и за бизнес. Старата столица привлича все повече инвестиции, а това води и до повишаване на жизнения стандарт“, продължи Панов и поздрави всички гости и по случай големия църковен празник Възнесение Господне – Спасовден.

Сред гостите бяха също заместник-кметът Снежана Данева-Иванова, областният управител проф. Любомира Попова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ