област Велико Търново
Сподели
30 юни 2017
Автор: ОбластВТ

Клубове по интереси при СУ "Георги Измирлиев" се изявиха с представления и състезания (Галерия)

Клубове по интереси при СУ Георги Измирлиев се изявиха с представления и състезания (Галерия)

На 22 юни от 13.30 ч. в Конферентната зала на училището се проведе годишната представителна изява на ученици от VI г клас,  участници в клуба по интереси „Чуй думите, почувствай музиката, научи испанския”, по проект „Твоят час“, с ръководител учителят по испански и английски език  Виолета Кожухарова

Изявата започна с типично испанския танц - фламенко. Под съпровода на песента в продължение на няколко минути 8 момчета и 8 момичета танцуваха с жар и настроение, облечени в типични за танца костюми и аксесоари. Истинско удоволствие за публиката беше да наблюдава малките танцьори, чиято изява беше почти на професионално ниво.

Този танц се осъществи благодарение и на безвъзмездната помощ на Дарина Иванова, родител на едно от децата, която уши полите и аксесоарите. Прекрасната хореография е дело на г-жа  Надя Стойчева, която проведе многократни репетиции с децата за да се стигне до това  впечатляващо представяне.

Изявата се състоеше от  две части. Първата  беше официална и включваше презентации на испански език. Едно от момчетата - Николай представи презентация за историята, типичните елементи, разновидностите и най-ярките представители на фламенкото.

Любен и Радослав представиха по забавен начин как са протичали репетициите на клуба и първите му изяви. Диляна и Емили показаха добро владеене на испанския при презентацията за училището. Виктор  запозна публиката с кратки географски факти за Испания.

Втората част беше музикално-артистична. Николай беше изготвил викторина, целяща да провери основни познания на публиката за Испания. Въпросите бяха задавани на испански, а след това за улеснение на публиката превеждани на български. Всеки познал отговора, за да получи малка  награда, трябваше да каже дума или израз на испански.

Шоуто продължи с музикалната игра „Познай песента” , в която ученик прочита откъс от текста на популярна испанска песен, а човек от публиката след като я познае, преди да си получи наградата ,трябва да потанцува малко на фона на песента.

Изявата на клуба,която се превърна в истински испански празник , приключи с изпълнение на песента „Despacito” от участниците и  публиката. Сладка почерпка за участниците бе осигурена от друг родител - Стела Великова.

Освен с танцувалните си умения ,малките почитатели на испанския език впечатлиха и с добрите си комуникативни  умения. За краткото  време, с което те разполагаха, те вече умеят да водят кратки диалози,да се представят с няколко изречения, да четат добре.

През  тези месеци децата  наистина почувстваха духа на испанската  музика и култура и превърнаха ученето на  говорения от почти 500 милиона души по света език в една безкрайна игра.

 С представителна изява, под формата на оспорвано състезание, приключи годишната си дейност и клубът по интереси „Млад плувец“, по проект  „Твоят час“с ръководител  младият, но амбициозен и талантлив преподавател по физическо възпитание и спорт Йордан Димитров.

 На финалното състезание, за  показания спортен дух, в съчетание с придобитите умения, младите плувци получиха награда за положения труд -  грамоти,  а победителите - медали и купи.

Поради големият брой на желаещите деца тази учебна година  се сформираха три групи  по плуване. По време на тренировките младите плувци овладяха и усъвършенстваха  техническите прийоми и похвати при изпълнението на стил "Кроул". Паралелно с това, този спорт изгради в учениците волеви качества, необходими  за преодоляване на поставени цели и задачи.

Децата ще продължават да упражняват и в бъдеще този красив спорт, възползвайки се от прекрасната спортна база на училището.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ