област Велико Търново
Сподели
28 сеп 2020
Автор: ОбластВТ

Кирил Георгиев (УС на ХК"Локомотив"): Всеки от нас е приел работата си като лична кауза в името „Локомотив"

Кирил Георгиев (УС на ХКЛокомотив): Всеки от нас е приел работата си като лична кауза в името „Локомотив
Горна Оряховица винаги се е славела като град, обичащ хандбала. След като през миналата година градът и в частност ХК "Локомотив" отпразнуваха 50-годишната си история, хандбалните железничари отправиха поглед, изпълнен с надежда към тазгодишната надпревара. Мнозина биха казали, че "Локомотив" вече е направил своята заявка за един изключително силен сезон и биха били прави. И както в залата, момчетата на треньора Йордан Димитров се раздават до краен предел, така и ръководството на отбора дава всичко от себе си, за да работи така добре смазаното желязно колело. Хората в сянка, управляващи "Локомотив", могат да се определят като мечта за всеки един спортен отбор у нас. Днес ще ви срещнем с един от тях. Кирил Георгиев е член на УС на "Локомотив", а в свободното си време е управител на "Тара Консулт" - фирма за недвижими имоти (отборът винаги е на първо място).
По стените на офиса му има закачени изрезки от статии за хандбалния „Локомотив", снимки, календари.


Как се запалихте по този спорт?
– Всичко започна преди години. Моят син играе хандбал, попаднах в залата като зрител и останах пленен от бързината и динамиката на играта, изпъстрена с много голове, които не си приличат един с друг. След това последваха нови турнири, множество победи, първи медали и първа шампионска титла. Децата в отбора бяха много задружни. Впоследствие се зародиха много приятелства между тях. Постепенно усетих, че това ме завладява и съм станал фен, следващ отбора на всички мачове.

Кога започнахте да помагате на отбора?
– Както казах, всичко стана неусетно. В залата се запознах с родителите на другите момчета. Постепенно се опознахме. Преди всеки турнир си разделяхме задачите, всеки се заемаше да прави нещо за предстоящото събитие.

Това ли е рецептата за успеха?
– Това се оказа добрата рецепта за успеха на нашите състезатели. Те виждаха и осъзнаваха, че всичко правим в името на Отбора. Излизаха на терена мотивирани и побеждаваха.

Вие сте член на УС на хандбалния „Локомотив", помагате и с рекламата на Клуба.
– Нашият председател, Йордан Димитров, е един млад човек, изпълнен с енергия и нови идеи. Приех поканата, защото почувствах, че има с какво да помогна. С колегите изградихме много добра организация в Клуба. Имаме си доверие и вършим всичко заедно, в името на децата. Стараем се с личен пример да увлечем колкото се може повече хора. От името на всички искам да благодаря на кмета на oбщината инж. Добромир Добрев за подкрепата. Тук е момента да призова спонсори, рекламодатели, родители и всички, които имат възможност да подпомогнат нашето дело, защото целите ни са много високи.

Клубът е с петдесетгодишна история, всеки от нас е приел работата си като лична кауза в името „Локомотив". Длъжни сме да се справим, заради тези преди нас и тези, които ще дойдат след нас.

В момента фенове не се допускат в залата. Има ли възможност феновете все пак да наблюдават мачовете на отбора?
Погрижили сме се и за това. Двубоите се излъчват на фейсбук страницата на ХК "Локомотив", както и на страницата "Област Велико Търново". Радваме се на голям зрителски интерес, а победата ни срещу "Асти 91" - Хасково е достигнала до над 10 000 души. Тази неделя ни очаква сериозен сблъсък с водачите в класирането - Шумен. Двубоят ще е от 16:00ч и отново ще бъде излъчен. Пожелавам на момчетата да се поздравим с една шампионска победа и защо не да дадем заявка за първото място.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ