област Велико Търново
Сподели
21 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Информационно събитие на програма "Еразъм+" се проведе в ПГЕЕ "М. В. Ломоносов"

Информационно събитие на програма Еразъм+ се проведе в ПГЕЕ М. В. Ломоносов
ПГЕЕ „М.В. Ломоносов“ – Горна Оряховица стана домакин на информационно събитие, в рамките на което бяха презентирани проекти по международната младежка програма „Еразъм+“.


Фондацията за развитие на културата и бизнес потенциалa на гражданското общество „Зинев Арт Технологии – ЗАТ“ – град София, представи възможности за партньорство на ученици и учители от електротехникума. „Работим успешно с професионалната гимназия. Последният ни проект беше в областта на спорта”, обясни консултант Миглена Молхова.

В събитието бяха представени три проекта. Първият  - „DigiNET: Дигитализация и социални медии за заетост“ - има за цел да насърчи предприемаческия дух на децата. Обучава потребителите как да използват социални медии и ИКТ в създаването на дигиталния имидж на дадено предприятие. Програмата включва още използването на Гугъл Аналитикс, изграждане и управление на уебсайт и други. Проектът се координира  от  Ex.Act Malta (Малта).

Вторият проект  - „Culpeer за интеграция“ - представлява съвместно учене с младежки групи от други държави. В рамките на схемата се разработват  артистични и културни събития. Гости от Юга (Африка, Азия и Латинска Америка) се настаняват в семействата на учениците, което създава възможности за интензивен обмен и на неформално равнище. Партньорството се състои от училища и обучителни организации от България, Гърция, Италия, Словения и Германия. Включени са 3 училища, регионален образователен директорат, свързан с 22 училища и 6 НПО, активни в сферата на културните и социални дейности и училищното образование.

Третият проект, който бе представен, е „DoWellScience”. Участващите в него ще имат за задача да разработят иновативни методи за преподаване и учене на науки, като математика, химия, физика, биология.

Ученици и учители от ПГЕЕ „М.В. Ломоносов“ приеха предизвикателството да изберат един от изброените проекти, в който да участват и да пренесат своя опит и знания отвъд границите на страната.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ