област Велико Търново
Сподели
24 сеп 2020
Автор: ОбластВТ

Информационен павилион популяризира кампания за подмяна на стари отоплителни уреди за домакинствата

Информационен павилион популяризира кампания за подмяна на стари отоплителни уреди за домакинствата
Информационен павилион популяризира интегрирания проект за преход към алтернативни форми на отопление в домакинствата „Общините работят заедно за по-чист въздух“. Чрез мащабната инициатива ще бъдат подменени старите отоплителни уреди с нови и много по-екологични. В старопрестолния град проектът ще обхване общо 548 домакинства.

Павилионът е разположен в парк „Марно поле“ – до арката на централния вход, а през следващите 30 дни консултант ще представя пред великотърновци възможностите за участие в кампанията всеки ден от 8,00 до 10,00 ч. и от 16,00 до 18,00 ч.

Проектът обединява усилията на шест общини – Столична, Велико Търново, Бургас, Русе, Стара Загора и Монтана, а финансирането е осигурено по програма Life+ на Европейската комисия. Подмяната на старите и замърсяващи печки с нови и екологични уреди на пелети или газ ще е безвъзмездна за домакинствата.

Две са фазите на реализация – Пилотна, по която във Велико Търново вече са одобрени кандидатите и Основна, в която предстои смяната на отоплителните уреди в старата столица - общо 548 домакинства в старата столица в двата етапа. Кандидати, които са участвали в Пилотна фаза, но не са класирани, могат да бъдат кандидати и по поканите по Основната фаза с вече подадената документация.

Проектът на Схемата и цялата необходима информация и документация е публикуван на следния адрес:
https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/opazvane-na-okolnata-sreda/proekt-blgarskite-obshini-rabotyat-zaedno-za-podobryavane-kachestvo-vazduh-life/. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ