област Велико Търново
Сподели
23 сеп 2023
Автор: ОбластВТ

Интересна коалиция дава впечатляваща заявка за местния вот в Горна Оряховица

Интересна коалиция дава впечатляваща заявка за местния вот в Горна Оряховица
Нов сериозен "играч" се очаква да се появи на сцената на местните избори в Горна Оряховица. След като към основните опоненти за кмет на Горна Оряховица - инж. Добромир Добрев от ГЕРБ и Огнян Стоянов от БСП, се присъедини Николай Рашков, издигнат от "Пряка Демокрация", се очакваше общинското управление да бъде изцяло зависимо от тях. 

Сега обаче в чисто партийните битки в Горна Оряховица се появява нов участник, който приема коренно различен непартиен подход. Залагайки на сериозни и уважавани експерти в различни сфери, местната коалиция "Български Демократически Форум" предлага един коренно различен и европейски подход за управлението на общината. 

По предварителни очаквания те ще представят силно мотивирани и много добре подготвени кандидати за кметове по населените места, с профил на "работачи" - а именно, хора, които са готови да се нагърбят сериозно с работата извън градския център. Коалицията си е поставила за цел да намери хора, които няма да "чакат в кабинетите си", а ще върнат блясъка на горнооряховските села и град Долна Оряховица.

Към кандидатите за кметове на населени места се очакват и много сериозни имена при борбата за Общинския съвет. Разбираемо,  имайки предвид високия потенциал на коалицията и сериозната й интелектуална заявка, за водач на листата усилено се спряга Милена Димитрова - директор на ПГЕЕ "М.В.Ломоносов". В нейна подкрепа се включва и силното лице на лаборатории МИЛАБ - Владимир Маринов. Човекът, който върна славните дни на ХК "Локомотив" и доказа, че може да направи чудеса с децата на Горна Оряховица - Йордан Димитров - също е спряган за сигурен кандидат за общински съветник. С това обаче далеч не се изчерпват всички силни фигури в новото обединение, но от местната коалиция още няма никакви официални изявления. 

Източници, близки до коалицията, твърдят, че те вече са готови с много сериозна и подробна програма, която ще даде реални и конкретни решения на проблеми, които от години очакват своята развръзка. 

По всяка вероятност, коалицията няма да издигне кандидат за кмет на Горна Оряховица, защото ще се съсредоточи върху директната работа с всички граждани на общината, чрез общинския съвет и кметовете по населените места. Това е подход, който в последните години доказа своите безспорни предимства в множество населени места на Западна Европа и може би е било крайно време да навлезе и при нас. 

Едно обаче е сигурно, очакванията към МК "Български Демократически Форум" ще бъдат много високи и само от тях зависи дали ще ги оправдаят. 

Очаквайте допълнителна информация и подробности в следващите дни!

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ