област Велико Търново
Сподели
14 фев 2020
Автор: ОбластВТ

Инж. Добромир Добрев уважи честването на празника Трифон Зарезан в Горски долен Тръмбеш

Инж. Добромир Добрев уважи честването на празника Трифон Зарезан в Горски долен Тръмбеш
Кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев гостува на празника Трифон Зарезан в Горски долен Тръмбеш. В селото се намира единственият голям лозов масив в общината.Домакин на празника бе фирма „Гулбанис вайн”, чиято собственост са и лозовите масиви. „Благодарение на майсторите винари от “Гулбанис вайн” и плодородието на земята, даряваща с прекрасно грозде, имаме възможност да се радваме на божествена и уханна напитка. Нека умението, любовта и старанието, които влагате всеки ден в производството, Ви се отплатят с първокласно вино”, поздрави домакините инж. Добромир Добрев. Заедно с градоначалника, празника в селото уважи и заместник-кметът инж. Деница Коева.

Преди ритуалното зарязване, бе отслужен празничен водосвет от двама свещеници, а отец Зоран, благослови лозите за добра реколта през годината.Изба „Гулбанис вайн“ обработва 420 дка собствени масиви, които са разположени от двете части на село Горски долен Тръмбеш. Фирмата отглежда общо девет бели и червени сортове грозде. Като най-изявените и успешни на пазара са мускато бианко, сира и каберне фран. През последните години фирмата оборудва и пусна в експлоатация малка бутикова изба за преработка на до 100 тона грозде, което се произвежда на собствените масиви.

От последните две-три години, с цел разнообразяване на асортимента на продукцията, се закупува и грозде от други масиви от сортове, които не се отглеждат в селото, а произведеното вино също успешно се пласира на пазара. Изба „Гулбанис вайн“ участва на подбрани международни конкурси, където вина й печелят отличия. Така например „Каберне фран“ марка „Янтра“ печели златен медал от Любляна през 2018 г., което е голям успех за фирмата, тъй като това е първата година, в която виното е пуснато на пазара. Тенденция с разнообразяване на сортове или на купажи от няколко сорта в един бранд ще продължи и занапред, споделиха домакините от „Гулбанис“.Най-новото, което фирмата ще пусне на пазара през пролетта и също ще популяризира избата е „Розе голд“ с много красива визия и предназначено най-вече за дамската аудитория.

Виното е елегантно, пивко и с много приятно на вкус, уверяват домакините.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ