област Велико Търново
Сподели
29 юли 2023
Автор: ОбластВТ

Инж. Добромир Добрев се срещна с артистите от Балет „Калина“, завоювали призови места на Dance World Cup в Португалия

Инж. Добромир Добрев се срещна с артистите от Балет „Калина“, завоювали призови места на Dance World Cup в Португалия
Кметът инж. Добромир Добрев посрещна в Гербовата зала на Общината артистите от Балет „Калина“, завоювали призови места на Dance World Cup в Португалия. Момичетата и тяхната ръководителка Калинка Генова разказаха за вълненията от Световното първенство в португалския град Брага. Там те се конкурираха с над 7500 участници от 55 страни. Балет „Калина” участва с девет състезателки, представи 26 танца и повечето от тях са в Топ 10 при една наистина огромна конкуренция. Триумфът дойде с три световни титли и една купа за най-впечатляващ дует/трио при малките. В малките възрасти, където България бе представена 16 момичета от балет „Калина” и балет „Амелия” от София, страната ни зае пето място сред 55 участници.

Децата се представиха уникално. Изключително високо бяха оценени и хореографиите на Денислав Иванов, който е двукратен световен шампион. Това отлично представяне е плод на многочасови тренировки всеки ден и на изграждането на един екип, в който състезатели, треньори, хореографи и родители имат своята заслуга, сподели Калинка Генова.
Бях убеден, че сте на световно ниво, когато ви видях на годишния концерт в НЧ „Напредък 1869”. После гледах клиповете от Брага и бях истински горд, че имаме такива прекрасни деца.

Общината също помогна, за да стигнете до Португалия и винаги ще продължи да помага. Ще осигуряваме и занапред възможност за развитие и изява на всички детски школи и клубове, защото там се изграждат успешните граждани на Горна Оряховица и България. Вие тренирате по 8 часа всеки ден и калявате характери, изграждате дисциплина, научавате се да се трудите, за да сбъднат мечтите ви. Това е основата, за да успеете и в живота си един ден и да дадете нещо на обществото.Благодаря на всички вас за това, че се трудите толкова много и постигате успехи, с които се гордеем. Благодаря и на вашите ръководители и родители, обърна се към малките артисти инж. Добрев.
Община Горна Оряховица бе сред спомоществователите, направили възможно участието на горнооряховските танцьори на Световното първенство в Португалия. В знак на благодарност инж. Добрев получи чаша с гравирана балерина, която ще намери място сред всичките трофеи и символи на горнооряховски успехи в кметския кабинет.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ