област Велико Търново
Сподели
17 окт 2019
Автор: ОбластВТ

Инж. Добромир Добрев: Обликът на населените места е сред приоритетите ни в следващия мандат

Инж. Добромир Добрев: Обликът на населените места е сред приоритетите ни в следващия мандат
Самодейният състав  при клуба на пенсионера в Драганово посрещна с кратък концерт кандидата за кмет на община Горна Оряховица - инж. Добромир Добрев.

„След като направихме много неща в общинския център, време е да обърнем поглед към населените места. Знам, че социалните дейности ви вълнуват най-много и ние няма как да не се съобразим. Затова политиката, която водим в тази сфера е надграждане на вече започнатото. Към момента нашата община е сред първенците – с патронажната грижа за възрастни, с помощ по домовете, личните асистенти, Домашен социален патронаж, „Топъл обяд“ и още много други услуги, от които може да се възползва всеки един наш жител“, сподели инж. Добрев. Списъкът с желаещи да бъдат потребители е дълъг, затова в следващия мандат екипът на ГЕРБ предвижда да увеличи дейността на социалните проекти. Целта е да бъдат обхванати повече нуждаещи се от населените места.Освен придобивките в пенсионерския клуб – нова дограма, ремонт на покрива и димоотвода, през последните години Общината инвестира в детска площадка, нова покривна конструкция на читалището, реновиране на кметската сграда, залесяване и уреди за почистване и поддръжка на зелените площи.

Инж. Добрев и екипът му предлагат дългосрочна стратегия за развитието на общината. Вътрешната ВиК инфраструктура по селата е на над 40 години. Поради тази причина екипът ще започне с проектите за цялостна реконструкция на водопроводните мрежи във всички населени места. След това ще се извърши и надземната инфраструктура чрез асфалтиране.

Сред другите приоритети, инж. Добрев посочи здравеопазването и съхранението на общинската болница, запазването на културните мероприятия и празници, както и отпускането на еднократни средства за различни празници, дейности или пътувания на пенсионерските клубове.

На срещата присъстваха още народният представител от 44. НС Клавдия Ганчева, кандидатите за общински съветници Григор Минков, Милчо Милев и Николинка Костова, кандидатът за кмет на Драганово Светослав Иванов, както и досегашният кмет Нели Грошкова.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ