област Велико Търново
Сподели
23 окт 2019
Автор: ОбластВТ

Инж. Добромир Добрев: Индустриалната зона на Горна Оряховица има уникална локация и привлича инвеститорски интерес

Инж. Добромир Добрев: Индустриалната зона на Горна Оряховица има уникална локация и привлича инвеститорски интерес
Горна Оряховица има реален шанс да стане като Пловдив от северната част на Балкана и имаме реален шанс за това.
Индустриалната ни зона привлича интерес заради уникалната си локация. След като бъда изградени магистрала „Хемус” и скоростният път от Горна Оряховица до магистралата, регионът ще бъде наистина много атрактивен за бизнес.

Особено пък и след като реализираме заедно с държавата изграждането на индустриалната зона, заяви кандидатът за кмет на Общината от ПП ГЕРБ инж. Добромир Добрев.

Заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов и общинският лидер на ГЕРБ Деница Цветанова той обходи част от Индустриалната зона до Летището, в която държавата ще инвестира средства за инфраструктура и комуникации. Новината донесе министърът, който обясни, че предстои създаване на съвместно дружество, в което Общината ще апортира имотът, а държавата ще осигури средствата за строителството.

Имаме готов работен проект. Първата стъпка веднага след изборите ще бъде създадено на общинско дружество, след което държавата ще се включи с необходимите средства, обясни инж. Добрев.

Министър Емил Караниколов пристигна в Горна Оряховица заедно с кандидата на ГЕРБ за трети кметски мандат начело на Общината. Двамата преди това са имали среща с премиера Бойко Борисов, който е потвърдил ангажимента на правителство към инвестиция в зоната, която е определяна като една от най-перспективните. Потвърдено е и изграждането на скоростния път от Горна Оряховица до АМ „Хемус”.

В националната стратегия е предвидено изграждане на интермодален терминал край Горна Оряховица, заради съчетаването на трите вида транспорт. Ние сме длъжни да се възползваме от тази възможност, обясни инж. Добрев.
Първата стъпка при изграждането на зоната трябва да бъде разчистването на останките от старите казарми. След това ще се оправят комуникациите – ток, ВиК, газ и т.н. На следващ етап пътищата и алеите, а накрая ще се проектират и халета, за тези фирми, които търсят готови бази.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ