област Велико Търново
Сподели
22 яну 2018
Автор: ОбластВТ

Инж. Добромир Добрев бе гост на горнооряховското АГ отделение по случай Бабинден

Инж. Добромир Добрев бе гост на горнооряховското АГ отделение по случай Бабинден
Кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и общинското ръководство посетиха родилното отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски” по случай Бабинден.

Инж. Добромир Добрев поздрави присъстващите с празника и пожела през 2018 година в Горна Оряховица да се раждат още повече деца. Той увери всички присъстващи лекари, акушерки, медицински сестри, че болницата ще продължи да бъде приоритет в работата на общинското ръководство. „Бъдете здрави, щастливи и все така всеотдайни в професията си. Продължавайте с присъщия си професионализъм да дарявате човешки живот”, каза още кметът.

По стара традиция, с хавлиена кърпа и сапун бе дарена старшата акушерка Снежана Белчева. Завеждащият АГ отделението д-р Михаил Милатович, получи поздравителен адрес от името на кмета инж. Добромир Добрев.22 бебенца са проплакали от началото на годината в горнооряховското родилно отделение - 10 момиченца и 12 момченца. През 2017 г. в отделението ражданията са общо 383 – повече, отколкото са били през предходната. Има и една двойка близнаци.

Освен жени от Горна Оряховица, отделението предпочитат и родилки от останалите общини в областта, както и от други населени места на страната. За малчуганите и техните майки се грижи екип от 8 лекари акушер-гинеколози, 1 неонатолог, 10 акушерки, 1 медицинска сестра и 3 операционни акушерки.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ