област Велико Търново
Сподели
23 окт 2019
Автор: ОбластВТ

Инж. Добрев в Поликраище: Населените места ще са наш приоритет през следващия мандат

Инж. Добрев в Поликраище: Населените места ще са наш приоритет през следващия мандат
Населените места от община Горна Оряховица ще бъдат наш основен приоритет през следващия мандат. Целта ни е да придобият вида, който има общинския център. Този ангажимент поеха кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ инж. Добромир Добрев и кандидат-съветниците от листата на партията. Те се срещнаха с жителите на Поликраище, за да отчетат свършеното през последните 4 г. и за да начертаят основните задачи през следващия мандат.

Пред вас са застанали хора, доказали качествата си пред обществото. Преди 4 г. излязохме с програма, за която много от хората не вярваха, че ще можем да изпълним. Наистина, през тези 4 г. някои неща не се случиха в населените места, тъй като програмата беше насочена към градския център. През следващите 4 г. обаче средствата, които Общината ще заделя, ще бъдат за населените места. Неслучайно и на национално ниво приоритетите, специално за Северна България, ще бъдат насочени в тази посока, разясни инж. Добрев.

До броени дни жителите на Поликраище и Първомайци ще могат да се радват на отсечката между двете села, ангажимент за която поехме в началото на мандата. С напредването на магистрала „Хемус”, която ще мине през вашето землище, ще се отвори основен проблем – тежкотоварният трафик. Скоростната отсечка, която е важна за развитието на икономиката, както и за премахването на тежкотоварния трафик от населените места, ще бъде дълга 7 150 м. и ще излиза в края на Поликраище. Така тя ще отвежда тежкотоварния трафик до „Хемус”, обясни на жителите на Поликраище инж. Добромир Добрев. По думите му проектът е значим за населеното място и ще отвори възможности за доста инвестиции.

През следващите 4 г. заделяме финансов ресурс, с който да се облагороди градската среда в четирите големи селища в общината. Още през следващата година залагаме средства за предпроектни и проектни проучвания за направата на нова ВиК система в Поликраище. По всички програми, по които бихме могли да намерим средства за улиците, се изисква сигурност на подземната инфраструктура, акцентира и върху тези важни теми инж. Добромир Добрев.

Инж. Добрев изказа увереността си, че кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Поликраище Марин Тодоранов е един работещ кмет. Той и всички тези хора, които сме застанали пред вас тази вечер, можем да гарантираме по-доброто бъдеще на Поликраище. Тук са хората, които решават проблемите, имаме работещи екипи и знаем, че ако ни се доверите на 27 октомври с номер 43 в бюлетината, ще успеем да направим общината по-привлекателна, по-достъпна и по-конкурентна. Следващите 3-4 г. ще са важни за израстването ни като регион. Призовавам ви на 27 октомври да направим правилния избор и да изберем хората, които са пряко запознати с проблемите на всяко едно населено място и могат да ги решат, хора, които милеят за община Горна Оряховица, призова инж. Добромир Добрев.През отишлия си мандат в Поликраище са направени ремонти на улици за близо 250 хил. лв., отчете пред жителите Марин Тодоранов, който се кандидатира за нов кметски мандат. Две нови детски площадки, ремонт на сградата на Здравната служба и на Кметството, нова техника, преасфалтирана спортна площадка, за която е планувано да бъде покрита с изкуствена настилка, също е сред отметнатите задачи, припомни на събралите се в НЧ „Развитие - 1884” Тодоранов. Той не пропусна да отбележи и удържаната дума от страна на инж. Добрев, с чиято основна помощ са осигурени средствата за улични ремонти. Марин Тодоранов не спести гордостта си от баскетболния отбор на Поликраище, от факта, че в селото ще се провежда турнир по стрийт бол на името на Живко Коларов и от възможностите за активен спорт, която има футболният тим на Поликраище.

Съвсем скоро и ние ще имаме открита площадка с уреди за фитнес. През следващия мандат сме заложили ремонт на площада пред Кооперацията, покриването на спортната площадка, подмяната на старите съдове за смет и осигуряването на нови за зелена маса, сподели с гостите на срещата Марин Тодоранов. На нея бе припомнено още, че се очаква финансирането на ремонта на още 8 улици в селото, което ще дойде от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет.

За да се случи всичко това и за да продължим заедно с енергията и опита, който имаме, на 27 октомври изберете №43 в бюлетината, призоваха кандидатите на ПП ГЕРБ.

Срещата в НЧ „Развитие – 1884“ продължи с концерт на местни самодейни състави и Росица Кирилова.ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ